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ID 46424
フルテキストURL
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タイトル(別表記)
Influence of insulin upon the consumption of carbohydrate by the perfused heart of toad
著者
大谷 顯三 岡山醫科大學生理學教室
抄録
I studied the influence of insulin upon the consumption of glycogen contained in the heart muscule and of glucose or laevulose in the perfused liquid by the heart of Japanese toad, Bufo vulgaris japonicus and obtained following results. 1) Isolated from the body and artificially perfused heart of toad with Ringer-Locke solution, does not use of glucose or laevulose in the solution. 2) If added insulin in the perfused liquid, glucose in it is consumed pretty well by the heart e. g. 11.85 mg. per gr. of heart muscle in an hour. Glycogen content in the heart always diminishes. Diminished amount of glycogen is nearly proportional to the work done by the heart. There is reason to believe that glucose in the perfused liquid turns at first to glycogen and then is able to use by the heart. 3) Laevulose in the perfused liquid even after adding of insulin is not used by the heart at all. Work of heart in this case always diminishes.
備考
原著
発行日
1929-02-28
出版物タイトル
岡山医学会雑誌
41巻
2号
出版者
岡山医学会
開始ページ
373
終了ページ
391
ISSN
0030-1558
NCID
AN00032489
資料タイプ
学術雑誌論文
オフィシャル URL
https://www.jstage.jst.go.jp/article/joma1889/41/2/41_2_373/_article/-char/ja/
関連URL
http://www.okayama-u.ac.jp/user/oma/
言語
日本語
著作権者
Copyright© 岡山医学会
論文のバージョン
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joma
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