ID | 19056 |
Eprint ID | 19056
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フルテキストURL | |
タイトル(別表記) | Influences of free amino-acid on glucose metabolism in the brain Part Ⅱ. On epileptogenic cerebral cortex
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著者 |
山本 泰久
岡山大学医学部第1(陣内)外科教室
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抄録 | The influences of the free amino-acids upon the glucose metabolism were investigated in the cerebral cortex removed from the epileptogenics and non-epileptogenics. Glucose metabolism decreased in the epileptogenic cerebral cortex, compared with the nonepileptogenic one. In the non-epileptogenic cerebral cortex, these free aminoacids accelerate the utilization of glucose, in the following order of γ-aminobutyric acid, aspartic acid, asparagine, glutamine, glutamic acid from the most to the least, while in the epileptogenic one in the order of aspartic acid, glutamic acid, asparagine, γ-aminobutyric acid and glutamine. These amino-acids have more pronounced function to accelerate the glucose metabolism in the epileptogenic brain than the nonepileptogenic.
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発行日 | 1959-01-31
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出版物タイトル |
岡山医学会雑誌
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出版物タイトル(別表記) | Journal of Okayama Medical Association
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巻 | 71巻
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号 | 1号
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出版者 | 岡山医学会
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出版者(別表記) | Okayama Medical Association
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開始ページ | 313
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終了ページ | 318
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ISSN | 0030-1558
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NCID | AN00032489
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資料タイプ |
学術雑誌論文
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オフィシャル URL | https://www.jstage.jst.go.jp/article/joma1947/71/1/71_1_313/_article/-char/ja/
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関連URL | http://www.okayama-u.ac.jp/user/oma/
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言語 |
日本語
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著作権者 | 岡山医学会
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論文のバージョン | publisher
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査読 |
有り
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Eprints Journal Name | joma
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