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ID 14265
Eprint ID
14265
フルテキストURL
Thumnail 103_899.pdf 215 KB
タイトル(別表記)
High-performance liquid chromatographic determination of ascorbic acid and total ascorbic acid in Chinese vegetables
著者
嶋田 義弘 岡山大学医学部公衆衛生学講座
高 早苗 岡山大学医学部公衆衛生学講座
緒方 正名 岡山大学医学部公衆衛生学講座
抄録
A Simple high-performance liquid chromatographic method is described for the rapid estimation of ascorbic acid and total ascorbic acid. Use of tetra-n-butylammonium bromide as an ion-pairing reagent in the mobile phase yielded reproducible retention for ascorbic acid. Total ascorbic acid is determined by reducing the dehydroascorbic acid to ascorbic acid by treatment with DL-homocysteine. This high-performance liquid chromatographic method has been applied to the analysis of several Chinese vegetables. These Chinese vegetables contained more total ascorbic acid than any other vegetables on the market.
キーワード
高速液体クロマトグラフィー
イオン対試薬
アスコルビン酸
総アスコルビン酸
中国野菜
備考
原著
発行日
1991-08
出版物タイトル
岡山医学会雑誌
出版物タイトル(別表記)
Journal of Okayama Medical Association
103巻
7-8号
出版者
岡山医学会
出版者(別表記)
Okayama Medical Association
開始ページ
899
終了ページ
903
ISSN
0030-1558
NCID
AN00032489
資料タイプ
学術雑誌論文
オフィシャル URL
http://www.journalarchive.jst.go.jp/japanese/jnlabstract_ja.php?cdjournal=joma1947&cdvol=103&noissue=7-8&startpage=899
関連URL
http://www.okayama-u.ac.jp/user/oma/index.html
言語
Japanese
著作権者
岡山医学会
論文のバージョン
publisher
査読
有り
Eprints Journal Name
joma